Lusebehandling

Ingen giftstoffer betyder ingen resistens

Der er mange lusemidler på markedet, og det kan være svært at navigere og vælge det rigtige. Det skyldes ikke kun, at der er mange producenter, men også at der er to vidt forskellige typer af lusebehandling på markedet – med hver sin virkningsmekanisme:

  • Lægemidler med toksisk virkningsmekanisme
  • Lusemidler med fysisk virkningsmekanisme

I dag har de fleste lusemidler en fysisk virkningsmekanisme. Det har nemlig vist sig, at lusene udvikler resistens over for mange af de insektgifte, der hidtil har været brugt i lægemidlerne med toksisk virkning. Og så er man jo lige vidt.

Hedrin® virker fysisk og uden giftstoffer

Lusemidler med fysisk virkning sikrer, at lusene ikke udvikle resistens, for der er ingen giftstoffer i. Deres virkningsmekanisme er ofte baseret på syntetiske olier (silikoner), der lægger en tynd film på lusens overflade og lukker af for dens åndedrætssystem. Lusen bliver ikke kvalt, for ilt kan stadig trænge igennem den tynde film. Men silikonen er en god vandbarriere, og den forhindrer, at lusen kan udskille det vand, den skal af med, når den har suget blod. Fordøjelsessystemet bliver derfor så belastet, at lusens tarme sprænger.

 

Der findes også lusemidler med fysisk virkningsmekanisme, hvor indholdsstofferne ødelægger lusens beskyttende vokslag, så snart den kommer i kontakt med produktet. Et eksempel herpå er Hedrin Treat & Go®, der ødelægger lusens væskebalance, hvorefter den dehydrerer og dør.

Hedrin® allergimærket lusebehandling

– perfekt til jer, der ikke vil gå på kompromis

Hedrin® har tre produkter til behandling af lus og æg. De er helt fri for parfume, parabener og insektgifte og så milde, at de også kan bruges af gravide, ammende og børn fra seks måneder.

Der er ingen risiko for resistens, og alle tre produkter kan bruges lige så ofte, man har behov for det.

Se vores produkter

Allergimærkning – for din trygheds skyld

Flere og flere oplever problemer med overfølsomhed og hudirritation – og som forbruger kan det være svært at gennemskue, hvilke stoffer man skal undgå, og om de findes i et givent produkt. Det behøver I ikke at tænke over, når I vælger Hedrin®. Alle produkter fra Hedrin® er nemlig mærket med AllergyCertified, som er en international allergicertificering.

AllergyCertified mærket er jeres garanti for, at der ikke er allergener i produktet, og at det trygt kan bruges lige så ofte, der er behov for det.

 

Lus og resistens

I de seneste år har der jævnligt været snak om resistente lus, og i en række undersøgelser er der er også fundet lus, der var modstandsdygtige over for de toksiske lægemidler, der tidligere blev brugt i vid udstrækning. De toksiske lægemidler indeholder forskellige former for insektgifte, der påvirker lusenes nervesystem og slår dem ihjel. På sin vis meget effektivt. Problemet er bare, at hvis en lus overlever mødet med den pågældende type giftstof, bliver den modstandsdygtig. Og så er lægemidlet virkningsløst.

De 4 forskellige Hedrin® produkter virker fysisk på lusene, som derfor ikke kan udvikle resistens. De kan nemlig ikke blive modstandsdygtige over for et produkt, der kapsler dem ind rent fysisk. Det betyder, at I trygt kan bruge Hedrin® lige så ofte, I har behov for det. Det virker hver gang.